vytvarne-potreby-ao.cz

1918 aneb Jak jsem dal gól přes celé Československo – audioknihovna – Borůvková Vendula

Tento velmi žádaný kus 1918 aneb Jak jsem dal gól přes celé Československo - audioknihovna - Borůvková Vendula od známé značky Sevt snadno naleznete nyní téměř zdarma. Ceny již od 299 Kč.
EAN: 8596434011726
1918 aneb Jak jsem dal gól přes celé Československo - audioknihovna - Borůvková Vendula
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
299

„To si takhle čutáte a najednou prásk!
Československo!

Je pondělí 28. října 1918. Jenda Vosika už se těší, jak si po škole zahraje s kamarády fotbal. Jenže jeho tatínek, učitel a zapálený vlastenec, s ním má na odpoledne úplně jiné plány. Zatraceně, přijít pozdě na tak důležitý zápas si Jenda nemůže dovolit!
Právě dnes vzniklo Československo. A Jenda netuší, že tohle jeho zpoždění je jen začátek velkého dobrodružství, které se protáhne na několik let a skončí o tisíc kilometrů dál.
Ilustrovaný román pro mladé čtenáře o bouřlivých událostech prvních dnů samostatného státu i o Jendových snech, v nichž hlavní roli hraje fotbalový míč. O střetech mnoha pohledů a mnoha pravd. A taky o pouličních bitkách i cestách za kusem špeku a pytlíkem krup.

Dobrodružný příběh doplňují fakta a zajímavosti z velkých dějin i každodenní reality první republiky.

První léta Československé republiky očima jedenáctiletého Jendy Vosiky. Z bouřlivých Sudet až na Podkarpatskou Rus.“

Interpret: Tereza Dočkalová, Kryštof Hádek, Michal Isteník, Jiří Köhler, Veronika Khek Kubařová, Veronika Lazorčáková, Ivan Lupták a Matouš Ruml
Režie: Alexandra Bauerová
Délka záznamu: 8 h 5 min.
1 mp3 CD