vytvarne-potreby-ao.cz

Bob Marley and the Wailers – Kompletní ilustrovaná historie – Unterberger Richie

Ve slevě tento kus Bob Marley and the Wailers - Kompletní ilustrovaná historie - Unterberger Richie od známého výrobce Sevt snadno můžete pořídit tady a teď ve výprodejové akci! Právě teď jen za 699 Kč.
EAN: 9788075850256
Bob Marley and the Wailers - Kompletní ilustrovaná historie - Unterberger Richie
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
699

V dějinách rockové hudby existují legendy a Legendy. Bezmála čtyřicet let po jeho předčasné smrti Bob Marley a jeho kapela Wailers nadále patří k nejpopulárnějším hudebním skupinám všech dob.

JEJICH VÝZNAM ZA TA DLOUHÁ LÉTA JENOM VZROSTL.

Zkušený hudební publicista Richie Unterberger v této knize dokumentuje neuvěřitelnou cestu mladých muzikantů, začínajících na počátku 60. let v jamajském Kingstonu. Píše o jejich klíčovém vlivu na rozšíření reggae do celého světa a také o dosažení postu mezinárodních hvězd. Unterberger se zabývá rovněž aspektem společenského uvědomění v Marleyho hudbě, který z něj udělal univerzální symbol boje za svobodu a spravedlnost. Mimo jiné popisuje, jak jeho život ovlivňovala hrdost k jamajskému původu a rastafariánskému učení.

Nechybí ani dramatické události, jež provázely kariéru Wailers – rozpad původního tria v polovině 70. let, pokus o vraždu Boba Marleyho, dokonanou vraždu Petera Toshe, Marleyho onemocnění a jeho předčasnou smrt v roce 1981. Rozsáhle se věnuje také různým vlivům, které Wailers formovaly, významu spolupráce s Lee „Scratchem“ Perrym. Vypráví o kariéře a úspěchu Marleyho kolegů z původních Wailers, především pak Petera Toshe a Bunnyho Wailera.

Kniha je protkaná fotografiemi z koncertů, momentkami ze zákulisí i kopiemi dobových dokumentů. Jedná se o důstojnou poctu těmto hudebním velikánům.