vytvarne-potreby-ao.cz

Černá ruka – Válka mezi geniálním detektivem a nejnebezpečnějším tajným spolkem americké historie – Talty Stephan

Velmi žádaný produkt Černá ruka - Válka mezi geniálním detektivem a nejnebezpečnějším tajným spolkem americké historie - Talty Stephan s osvědčenou značkou Sevt snadno můžete získat zrovna opravdu výhodně. Právě teď jen za 399 Kč.
EAN: 9788073907525
Černá ruka - Válka mezi geniálním detektivem a nejnebezpečnějším tajným spolkem americké historie - Talty Stephan
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
399

Chytlavý pravdivý příběh o vzniku mafie v Americe a brilantním, v Itálii narozeném detektivovi, který dal v sázku svůj život, aby ji zastavil.

Je léto roku 1903 a vlna zločinu zasáhla nejprve New Yorku a pak celou zemi. Děti italských přistěhovalců byly uneseny a desítky nevinných obětí byly postříleny. Bomby srovnaly se zemí činžovní domy. Soudcům, senátorům, Rockefellerům a členům dalších zámožných rodin bylo vyhrožováno smrtí. Pachatelé se zdáli být všudypřítomní a neviditelní. Jejich jedinou vizitkou byl symbol černé ruky. Zločiny rozdmýchaly vášně a napětí mezi ietniky. Mezi americkou veřejností a Černou rukou stojí jediný muž: Joseph Petrosino. Italský Sherlock Holmes byl geniální detektiv a mistr převleků. Vzhledem k tomu, že zločiny byly čím dál tím víc bizarní a aktivity Černé ruky se rozšířily daleko za hranice New Yorku, Petrosino a policejní oddíl složený výhradně z Italů musel rychle jednat, protože antipřistěhovalecké nálady rychle sílily a hrozily přerůst v občanskou válku.Petrosinovo pátrání vyústilo až v cestu na Silícii, rodného místa Černé ruky.

Příběh s bohatou rezonancí v současnosti. Černá ruka je historický příběh v té nejlepší podobě.

Připravuje se stejnojmenný film s Leonardem Dicapriem v hlavní roli.