vytvarne-potreby-ao.cz

Černí kakaduové – v přírodě i lidské péči – Connorsovi Neville a Enid

Tento akční výrobek Černí kakaduové – v přírodě i lidské péči - Connorsovi Neville a Enid od známé značky Sevt můžete pořídit nyní v akci! Akční ceny od 349 Kč.
EAN: 261892
Černí kakaduové – v přírodě i lidské péči - Connorsovi Neville a Enid
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
349

Právě vychází nová a výjimečná publikace ČERNÍ KAKADUOVÉ – v přírodě i lidské péči. Přestože české majitele těchto papoušků bychom mohli spočítat velmi rychle, kniha by neměla chybět v knihovně žádného chovatele.
První část se detailně zabývá všeobecnými otázkami, týkajícími se chovatelských zařízení, výživy a krmení, hnízdních budek, samotného chovu, umělého odchovu mláďat a rovněž se věnuje chovu kakadua jako domácího mazlíčka. Všechny tyto informace jistě využije nejen majitel černých kakaduů, ale ze sepsaných zajímavostí může čerpat chovatel jakýchkoliv papoušků.

Druhá část nás velice podrobně seznamuje s jednotlivými druhy a poddruhy černých druhů kakaduů. I když prakticky neexistuje oficiální české názvosloví pro skupinu těchto kakaduů, kniha pomáhá i v názvosloví. Poznámkou autorů však je – brát závazně výlučně vědecká jména. Zajímavé jsou četné informace o životě těchto papoušků v přirozeném prostředí.
Autoři knihy Neville a Enid Connorsovi úspěšně chovají a odchovávají kakaduy již téměř 25 let, což zajisté vypovídá o kvalitě publikace.
Kniha je bohatě vypravená mnoha zajímavými a kvalitními fotografiemi černých kakaduů jak z chovu v zajetí, tak i ze života ve volné přírodě. Zaznamenávají zajímavé okamžiky ze života kakaduů – od příjmu potravy až po období toku a hnízdění. Nechybí ani četné fotografie uměle odchovávaných mláďat a dokonce i mutačních jedinců. Velkým přínosem jsou přehledné tabulky zaznamenávající váhové přírůstky správně se vyvíjejících mláďat.