vytvarne-potreby-ao.cz

Český slabikář 1 – Šrut, Mikulenková

Tento kvalitní a žádaný produkt Český slabikář 1 - Šrut, Mikulenková od populární značky PRODOS spol. s r.o. můžete najít nyní ve slevě! Cena od 102 Kč.
EAN: 9788072301706
Český slabikář 1 - Šrut

Slabikář dětem barevně a přitažlivě otevírá svět jazyka. Úvodní část celobarevné publikace ilustrované Zdenkou Krejčovou je určena pro přípravné období a zaměřuje se především na rozhovoření dětí. Následně se vyvozují jednotlivé hlásky – začíná se samohláskami, tak se děti nejdříve dostanou k tvoření slabik a celých slov a čtení pro ně začíná mít význam i jako aktivita, která jim pomáhá něco nového se dozvědět. Pak se ve Slabikáři postupně objevují první krátké a velmi jednoduché, přece však již souvislé pasáže ke čtení. Verše, obrázky a poutavé úkoly vytvářejí milý příběh dvou dětských postaviček, malé školačky Jáji a pohádkového kluka Oty. Učiteli je k dispozici řada různorodých cvičení, která usnadňují výuku tím, jak přirozeně využívají dětskou kreativitu a zvídavost. Očekávané výstupy a kompetence dle RVP jsou naplňovány nenásilnou formou. Děti čtení chápou rovnou jako příjemný prostředek k dalšímu rozvoji, jako aktivitu, která není sama o sobě cílem, ale něco nového a přitažlivého jim přináší. Příběh malých hrdinů však také umožňuje přirozené vazby a přechody do oblasti Člověk a jeho svět. Děj citlivě upozorňuje na úskalí i úspěchy každodenní komunikace (pozdravy, omluvy atp.), života v rodině, mezi dětmi i s dospělými lidmi. Jednotlivé bloky si učitel může svobodně zařazovat podle vlastního uvážení a aktuálních potřeb dětí ve třídě.
Slabikář je vybaven řadou bohatých materiálů (viz seznam níže) nejen k nácviku, ale také k docvičování psaní i čtení u dětí, které potřebují na osvojení těchto dovedností více času nebo si je ztěžují nesprávnými návyky. Volněji spjaté s učebnicí jsou pak také rozšiřující materiály pro děti, které vyžadují větší množství podnětů. Mezi nimi lze uvést hudební nahrávku veršů ze slabikáře od Petra Skoumala Jak se loví gorila s ilustrovaným zpěvníčkem nebo Otíkovu čítanku, která navazuje na příběh ze slabikáře a kterou lze používat podle potřeb a možností dětí v 1. i ve 2. ročníku.
Slabikář v měkkých deskách je rozdělen do dvou na sebe plynule navazujících dílů.
Rozsah každého z nich je 80 stran.