vytvarne-potreby-ao.cz

Císařský bastard – Sommer Jiří – 15,5×21,6

Tento neodolatelný kus Císařský bastard - Sommer Jiří - 15,5x21,6 od známé značky Sevt najdete zrovna skutečně levně. Nyní lze objednat jen za 229 Kč.
EAN: 137917
Císařský bastard - Sommer Jiří - 15
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
229

V0219841
Císař Rudolf II. miloval umění, alchymii … a ženy. Jeho nezřízený erotický život byl pověstný, leč žádnou ze svých milenek si nevzal, nechtělo se mu do ženění. Z řady potomků, jež zplodil, jsou známi pouze ti, které měl se svou nejznámější konkubínou, italskou kráskou Kateřinou Stradovou. Těch bylo celkem šest a nijak se neproslavili, až na prvorozeného. Julius Caesar d’Austria, narozený 1584, ač levoboček, byl otcovou velkou nadějí. Dostal do vínku dobré vzdělání a čekala ho skvělá budoucnost. Z Julia však vyrostl zpupný neurvalý agresivní mladík. Nezřízeně holdoval pití, ženám a násilí, o jeho výstřelcích mluvila celá Praha, posléze i Evropa. Když už si otec s nezdárným synem nevěděl rady, odeslal ho na převýchovu do kláštera. Tam dlouho nevydržel a vrátil se, byl však odsunut na venkov, na zámek v Českém Krumlově. Zde si žil po svém – nákladně a násilnicky, děsil celé město, žádná žena si před ním nebyla jista. Vše vyvrcholilo brutální vraždou mladé lazebnice, po níž bylo jasné, že císařský syn je duševně nemocný. Jeho konec byl truchlivý …
Autor sugestivního vyprávění o nešťastném bastardovi PhDr. Jiří Sommer, CSc., je historik, působil na Pedagogické fakultě UK. V publikační činnosti se věnuje tematice českých dějin, historii hradů a zámků, dějinám umění a bájesloví (Osudná zastavení českých dějin, Hrady a podhradí, Báje, mýty a pověsti, Dějiny sportu).