vytvarne-potreby-ao.cz

Co když hráblo jim – Blšáková Mária

Tento výjimečný výrobek Co když hráblo jim - Blšáková Mária od známé značky Sevt jednoduše můžete získat nyní za výhodnou cenu. Ceny již od 299 Kč.
EAN: 9788020618672
Co když hráblo jim - Blšáková Mária
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
299

Co když hráblo jim je pokračování románu Zkrátka mi hráblo a přiznám se, že moje zkušenosti s vícedílnými knihami nejsou moc dobré. Většinou je druhý díl jen slabým odvarem toho prvního, samozřejmě čest výjimkám. Co když hráblo jim mezi takovéto světlé výjimky jednoznačně patří. V první části autorka nasadila laťku pořádně vysoko a dokázala ji udržet až do poslední tečky.

Žena zklamaná falešnou láskou ženatého muže je téma, které se v literatuře vyskytuje poměrně často, ale v tomto případě je zpracováno velmi originálním a uvěřitelným způsobem. Přesto, že jsem nikdy neprožila to, co hlavní hrdinka, dokázala jsem se s jejími pocity maximálně ztotožnit. Ema je pro mě nesmírně autenticky vykreslená postava, bytost z masa a kostí, která si prošla svým soukromým peklem, cynická, uštěpačná, občas vulgární, ale to všechno je jen maska, ochranný plášť, který jí pomáhá vyrovnat se s velkou bolestí a zklamáním. Spisovatelka Mária Blšáková je vynikající pozorovatel a dobrý znalec lidské psychologie, proto její díla nepatří k těm, na které si za několik dní po přečtení ani nevzpomenete. Pro mě je to silný a hodnotný příběh, a pokud jste prožili něco podobného jako Ema, tak vám tato kniha pomůže nejen zorientovat se ve svých pocitech, ale díky moudrým poznáním v závěru každé kapitoly ukáže cestu, jak tato životní traumata překonat.