vytvarne-potreby-ao.cz

Diplomatické theatrum mundi – Hubinger Václav

Velmi oblíbený produkt Diplomatické theatrum mundi - Hubinger Václav od výrobce Sevt jednoduše získáte nyní skutečně výhodně! Ceny již od 275 Kč.
EAN: 9788075570628
Diplomatické theatrum mundi - Hubinger Václav
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
275

Kniha není jen popisem profese diplomata, ale ukazuje, jak diplomat vidí „divadlo světa“, bez kterého jeho práce nemá smysl. Autor vychází z vlastní zkušenosti, ze zkušeností a vzpomínek kolegů i předchůdců. Život diplomata je blízký každodenní realitě „obyčejných lidí“, a současně je od ní vzdálený tak, že nikdo mimo diplomatů nemá dobrou představu o tom, jaký vlastně je.

… stejně jako každý intelektuál, mívá i diplomat potíže vysvětlit svým dětem, co vlastně dělá, když pracuje. Jako svět pochybných i skutečných celebrit je svět diplomacie opředen báchorkami, iluzemi a fantaziemi o tom, jak diplomat žije („žije si dobře“), co dělá („nedělá nic“) a co musí nebo má umět („v první řadě lhát, intrikovat a mnoha slovy neříci vůbec nic“). Je tak blízko politice a politikům, že se na něj přenáší i mnoho z laických představ o tom, jak funguje svět politiky (nabízejí se pojmy konexe, protekce, ohebná páteř). A, samozřejmě, je bohatý a jeho bezstarostný život v cizině mu lze jen závidět. Na diplomaty a diplomacii má každý člověk názor – a to platí nejen v českých luzích a hájích – asi tak jako na fotbalisty a politiky. Realita je samozřejmě jiná…