vytvarne-potreby-ao.cz

Divocí příbuzní – Co nám zvířecí námluvy a páření zvířat prozrazují o lidských vztazích – Verdolinová Jennifer L.

Unikátní výrobek Divocí příbuzní - Co nám zvířecí námluvy a páření zvířat prozrazují o lidských vztazích - Verdolinová Jennifer L. originál od značky Sevt snadno můžete najít zde teď právě opravdu výhodně. Akční ceny již od 99 Kč.
EAN: 9788074851087
Divocí příbuzní - Co nám zvířecí námluvy a páření zvířat prozrazují o lidských vztazích - Verdolinová Jennifer L.

Stejně jako mnoho jiných živočišných druhů i my musíme přijít na to, jak si najít partnera a úspěšně se množit. Je to sice hodně obtížné, ale mluvit o tom se zdá být ještě mnohem náročnější. A právě v tom nám mohou jiné živočišné druhy pomoci. Možná zjistíte, že zmínky o tokajících tetřívcích prérijních, o vybíravých lvicích nebo o nevěrných labutích představují dokonalý úvod k debatě o některých velmi běžných lidských problémech. Konec konců, ať už jde o tereje modronohého, zrnokaza čínského nebo spousty dalších druhů, je toho mnoho, co nás mohou zvířata o lásce a vztazích naučit.

Čím je jednotlivec atraktivní pro opačné pohlaví? Proč máme ve svých vztazích tendenci počítat a vést si účty? Záleží na velikosti? Je tělesná vůně důležitým ukazatelem vzájemné přitažlivosti? Proč se ji tedy my lidé snažíme zamaskovat mýdlem, deodoranty a různými parfémy? Ať už k tomu používáme cokoli, hlavním životním cílem je u většiny z nás snaha někoho si najít a vytvořit s ním úspěšný vztah. Proč jsou ale u lidí láska a milostné vztahy tak komplikované, zatímco zvířata s tím většinou nemají problém? Páry albatrosů královských se obvykle namlouvají i několik let. Tito ptáci instinktivně vědí, že náhodné známosti nejsou zrovna ideálním způsobem, jak najít spolehlivého partnera.