vytvarne-potreby-ao.cz

Elektronika I – analogová technika – 2.aktualizované vydání – Kesl Jan

Žádaný produkt Elektronika I - analogová technika - 2.aktualizované vydání - Kesl Jan s osvědčenou značkou BEN-technická literatura s.r.o snadno můžete získat právě teď levně. Ceny od 188 Kč.
EAN: 9788073001438
Elektronika I - analogová technika - 2.aktualizované vydání - Kesl Jan

Třídílná učebnice byla vydána pro potřeby středních škol neelektrického zaměření a pro SOU, kde se očekává probírání látky do menší hloubky, než je tomu u středních průmyslových škol elektrotechnických. Sám autor učí v SOU sklářském, kde napsáním těchto tří učebnic řešil nedostatek vhodné literatury.
Učebnice umožňují snadněji pochopit základní pojmy elektroniky, neboť je kladen důraz na jednoduchost a přehlednost. Příklady výpočtů jsou uváděny jen výjimečně, a to v kontrolních otázkách u konce každé kapitoly. Správné odpovědi jsou uvedeny na konci učebnice.
Učebnice „Elektronika 1“ seznamuje studenty s vlastnostmi elektronických součástek: rezistoru, kondenzátoru, cívky, diody, tranzistoru, tyristoru a integrovaného obvodu, a dále s jejich aplikací v jednoduchých obvodech, zejména v usměrňovačích, zesilovačích a oscilátorech.
Učebnice umožňuje snadněji pochopit základní pojmy elektroniky, neboť je kladen důraz na jednoduchost a přehlednost. Příklady výpočtů jsou uváděny jen výjimečně, a to v kontrolních otázkách u konce každé kapitoly. Správné odpovědi jsou uvedeny na konci učebnice.