vytvarne-potreby-ao.cz

František Hrubín (z nápověd archivních fondů) – Málková Iva – 13,5×21

Exkluzivní produkt František Hrubín (z nápověd archivních fondů) - Málková Iva - 13,5x21 originál od značky Sevt najdete na našich stránkách nyní skutečně levně. Ceny již od 299 Kč.
EAN: 9788072946204
František Hrubín (z nápověd archivních fondů) - Málková Iva - 13
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
299

V0195706
Monografie František Hrubín (z nápověd archivních fondů) navazuje na hrubínovskou bibliografii, edici básnických sbírek a edici dopisů, které vyšly v Hostu dříve. Sleduje
tvůrčí osobnost Františka Hrubína tak, jak jej představuje jeho jedinečné básnické, prozaické a překladatelské dílo určené zvláště pro dospělé čtenáře. Soustřeďuje se na podněty, které nabízí pozůstalost spisovatele uložená a zpracovaná v Literárním archivu Památníku národního písemnictví. Kniha je koncipována do čtyř kapitol.
Zaměřuje se na rodové souvislosti, na přátelské vztahy rozhodující při vstupu Hrubína mezi slovesné tvůrce; poprvé v úplnosti představí recepci básníkova díla; zastavuje se u událostí, které jej veřejně diskvalifikovaly, vedly k jeho osočování a bránily mu v tvůrčí práci; upírá pozornost k šedesátým létům, k žánrovému a druhovému vrstvení, křížení, prostupování a k vyvrcholení autorského díla. Monografii doplňují fotografie, faksimile dokladů, rukopisů, dopisů.