vytvarne-potreby-ao.cz

Gringo mezi divochy – Cejrowski Wojciech

Vynikající výrobek Gringo mezi divochy - Cejrowski Wojciech od výrobce Sevt jednoduše najdete u nás teď skutečně výhodně. Akční cena od 299 Kč.
EAN: 9788087431306
Gringo mezi divochy - Cejrowski Wojciech
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
299

Wojciech Cejrowski je znám jako cestovatel, antropolog, badatel divošských indiánských kmenu, spisovatel, stand up komik, fotograf a v neposlední řade také tvůrce exotických dokumentárních poradu, za které obdržel v roce 2008 na mezinárodním New York Festivals zlatou medaili v kategorii Travel & Tourism.
Hovoří plynně třemi jazyky: americkou angličtinou, španělsky a polsky.
Již téměř 30 let se vydává do těch nejvzdálenějších míst naší planety. Doposud navštívil přibližně 60 zemí.
Jeho druhým domovem je amazonský prales, kde se snaží zkoumat indiánské kmeny – jejich životní styl, zvyky a kulturu.
Wojciech Cejrowski je znám jako ten, který míří do míst, kam ostatní vůbec nechodí. Zde je několik příkladů:
– V roce 1996 se pešky dostal z Panamy do Kolumbie – prošel bahnitý Dariénský průsmyk, který je znám jako pól džungle.
– V roce 1999 zdolal v Guyane celou trasu Camel Trophy a dostává se ještě mnohem dál – do poslední vesnice kmene Wai Wai.
Mnohokrát plul indiánskou pirogou (druh loďky) přímo doprostřed panenského pralesa; dlouhé týdny nemel kontakt s civilizací. Bydlel s indiány a žil stejným způsobem jako oni: stavěl chatrče, lovil, jedl stejné jídlo jako oni… když měli hlad, mel ho také. To vše jen proto, aby získal, uchoval a zachránil informace o lidech, kteří žijí porad jako v době kamenné.
Knihy Wojciecha Cejrowského jsou plné neuvěřitelných a hlavně vtipných příhod, které zažil na svých cestách do těch nejvzdálenějších, mnohdy zapomenutých míst. Celkem se v Evropě prodalo 1 000 000 kusu jeho knih.
Wojciech Cejrowski je členem Explorer´s Club v New Yorku. Pouze 500 lidí na světě má stejný status členství jako on – Fellow. Od roku 2004 je rovněž členem Royal Geographic Society v Londýne. Stejně jako v prvním případě se jedná o nejprestižnější druh členství – Fellow.