vytvarne-potreby-ao.cz

Holokaust a jiné genocidy + DVD – kolektiv autorů

Tento nejprodávanější výrobek Holokaust a jiné genocidy + DVD - kolektiv autorů od oblíbené značky Sevt snadno můžete najít nyní skutečně levně! Nyní za akční cenu 285 Kč.
EAN: 9788090594272
Holokaust a jiné genocidy + DVD - kolektiv autorů
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
285

Kniha se věnuje nejpodstatnějším genocidám 20. století – holokaustu, genocidě Arménů, hladomoru na Ukrajině, kambodžské, rwandské a jugoslávské genocidě. Záměrem je poskytnout sice základní, ale ty nejzásadnější informace. Kniha je doplněna o DVD s filmy, vzpomínkami pamětníků a metodickými materiály pro výuku.

Genocida, záměrné a systematické ničení celého národa nebo etnické skupiny, je považována za největší ze všech zločinů. Ve 20. století přes veškerou okázalou namyšlenost moderní civilizace docházelo k těm nejhorším případům masového násilí. Státy i různá hnutí opakovaně používaly etnické čistky a genocidy coby prostředek k dosažení národní, třídní či etnické čistoty a jednoty. Miliony obětí genocidního násilí ve dvacátém století jsou svědectvím, že hrozba genocidy je přítomna vždy. To je dobrý důvod, proč brát ohrožení genocidou a masovým násilím vážně. Prevence genocidy je důležitý úkol. Vkládá se velké úsilí do analýzy různých případů genocidy a rozpoznání společných rysů. Možná existují okolnosti nebo události, které mohou, jsou-li rozpoznány v rané fázi, působit jako varování před nadcházejícím hromadným násilím.

Autoři textů: Maria van Haperen, Wichert ten Have, Ben Kiernan, Martin Mennecke, Ugur Ümit Üngör, Ton Zwaan, Aleš Ziegler