vytvarne-potreby-ao.cz

Je to horší, než jsem si myslel – texty, rozhovory, názory – Strejček Ivo

Tento nejprodávanější výrobek Je to horší, než jsem si myslel - texty, rozhovory, názory - Strejček Ivo od populární značky Sevt můžete získat právě teď téměř zdarma. Akční ceny od 165 Kč.
EAN: 9788075420534
Je to horší
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
165

Kniha Ivo Strejčka s názvem Je to horší, než jsem si myslel je výběrem článků, rozhovorů a názorových komentářů autora z let 2015–2018, které publikoval pod hlavičkou Institutu Václava Klause (IVK). Bývalý europoslanec a v současnosti člen správní rady IVK popisuje svou motivaci pro poněkud pochmurný název knihy následujícími slovy.
„15. dubna 2019 vzplála část historické katedrály Notre-Dame. Douglas Murray, britský žurnalista a autor knihy „Podivná smrt Evropy“, tuto smutnou událost v Paříži komentoval slovy, že už „navždy budeme pro dějiny generací, která ztratila Notre-Dame“. Vypůjčím si Murrayův názor k tomu, abych zdůraznil, že alarmujícím poselstvím sborníku, který právě otvíráte, má být varovné připomenutí, že neztrácíme pouze Notre-Dame, ale že ztrácíme celou civilizaci, které je Notre-Dame symbolem a při tom se tváříme, že to buď nevidíme, nebo že nám to nevadí, nebo – bohužel – to vítáme. A proto je to horší, než jsem si myslel.“