vytvarne-potreby-ao.cz

Kauza Skripal – Příběh ruského špiona, který přežil svou smrt – Urban Mark

Tento akční a ve slevě produkt Kauza Skripal - Příběh ruského špiona, který přežil svou smrt - Urban Mark s osvědčenou značkou Sevt můžete najít tady nyní za výhodnou cenu. Ceny již od 299 Kč.
EAN: 9788072528226
Kauza Skripal - Příběh ruského špiona
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
299

Kauza Skripal vypráví strhující příběh o otravě Sergeje Skripala a nové špionážní válce mezi Západem a Východem. Kniha je založena na mnoha hodinách exkluzivních rozhovorů mezi Sergejem Skripalem a Markem Urbanem, známým spisovatelem a zahraničněpolitickým a bezpečnostním redaktorem pořadu BBC Newsnight, které proběhly krátce předtím, než se Skripal stal obětí chemického útoku.

Neděle 4. března 2018, Salisbury, Anglie
Sergej Skripal s dcerou Julií si pokojně užívají vzácné společné chvíle. Netuší, že byli otráveni novičokem, smrtícím nervovým jedem. O pár hodin později je lidé najdou zhroucené na lavičce v parku. Jejich životy visí na vlásku.
Spojené království z tohoto pokusu o vraždu na britské půdě veřejně obviní Rusko, což vede k největšímu ochlazení vztahů mezi oběma zeměmi od dob studené války.
V ruce držíte obsáhlou výpověď o tom, jak Skripalův příběh zapadá do širšího kontextu nové špionážní války mezi Ruskem a Západem. Tato kniha se věnuje období, kdy Skripal působil jako agent ruské vojenské rozvědky, líčí začátek jeho spolupráce s MI6, jeho zatčení v Rusku i následné propuštění v rámci výměny špionů, jež ho nakonec dovedla až do Salisbury, kde se onoho osudného dne i s dcerou ocitl v bezprostředním ohrožení života.

MARK URBAN je britský reportér, televizní moderátor a historik. Čtyři roky pracoval jako vojenský a bezpečnostní korespondent deníku Independent, pro který psal reportáže o konci studené války a stažení sovětských vojsk z Afghánistánu.
Je také uznávaným autorem vojenskohistorické literatury. V češtině vyšla jeho kniha Generálové: Deset britských velitelů, kteří ovlivnili svět. Mark Urban studoval mezinárodní vztahy na London School of Economics a krátce sloužil v britské armádě.

„Co se týká zrádců, sami natáhnou bačkory, to vás ujišťuji… Ať už si těch špinavých třicet stříbrných vzali od kohokoliv, nakonec se jimi zalknou.“
VLADIMIR PUTIN, ZÁŘÍ 2010