vytvarne-potreby-ao.cz

Klinická radiobiologie – Havránková Renata

Tento exkluzivní výrobek Klinická radiobiologie - Havránková Renata značky Sevt jednoduše naleznete zrovna opravdu výhodně. Nyní za akční cenu 299 Kč.
EAN: 9788024740980
Klinická radiobiologie - Havránková Renata
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
299

Publikace přináší ucelený pohled na celý obor – od nejnovějších poznatků vlivu ionizujícího záření na subcelulární úrovni před důsledky poškození na tkáňové úrovni po klinické následky (nemoc z ozáření).

Zabývá se problematikou ozářených, respektive kontaminovaných osob, diagnostikou a specializovanou léčbou v centrech k tomu určených. Pozornost je věnována rovněž možnostem využití radioprotektivních látek, včetně jejich nežádoucích účinků.

V neposlední řadě se čtenář seznámí s úkoly integrovaného záchranného systému v případě radiačního ohrožení a konkrétními radiačními nehodami a haváriemi, které v minulosti ohrozily lidstvo i životní prostředí.

Autorský kolektiv se skládá z lékařů a specialistů v oblasti radiobiologie, molekulární biologie, ionizujícího záření, radiační ochrany, specialistů v oboru vnitřní lékařství a medicíny katastrof. Publikace spojuje vlastní zkušenosti autorů s poznatky získanými na základě studia literatury.