vytvarne-potreby-ao.cz

Kouzelné hodiny – Veiga José J. – 14,1×20

Kvalitní a levný kus Kouzelné hodiny - Veiga José J. - 14,1x20 od známé značky Sevt jednoduše můžete získat tady a teď právě za akční cenu. Akční cena 149 Kč.
EAN: 9788073876555
Kouzelné hodiny - Veiga José J. - 14
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
149

V0223140
V novele „Kouzelné hodiny“ (O Relógio Belisário) autor José J. Veiga evokuje s jemnou ironií a prostřednictvím zábavného příběhu život brazilské společnosti počátku minulého století s jeho úsměvnými i závažnými aspekty, z nichž mnohé přetrvávaly v autorově době. Vrací se mj. k otázce národní identity a národní hrdosti. Jako na trvale pozitivní hodnoty a nedoceněné bohatství pro zdravý vývoj země ukazuje novela na brazilský venkov a potenciál jeho obyvatel.

Do minulosti přenášejí čtenáře starožitné hodiny, promlouvající k postavám nadaným vnímavostí. Autor se touto prózou řadí k mistrům mystifikace, prolíná se v ní realita s fikcí i fikce s fikcí. Ožívá v ní postava Sherlocka Holmese a neomluvitelná neznalost detektivova brazilského snobského přítele paradoxně napomůže k vyřešení případu ukradených šperků. Mystifikace vrcholí v zábavných historkách o hodinách a hodinkách.