vytvarne-potreby-ao.cz

Mandaly – Obrazy z nevědomí – Jung Carl Gustav

Tento nejprodávanější produkt Mandaly - Obrazy z nevědomí - Jung Carl Gustav s osvědčenou značkou Sevt jednoduše můžete sehnat zde opravdu výhodně. Teď za akční cenu 349 Kč.
EAN: 9788026217244
Mandaly - Obrazy z nevědomí - Jung Carl Gustav
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
349

Sanskrtské slovo „mandala“ znamená kruh. Ten lze ztvárnit v oblasti náboženských rituálů nebo v psychologii. Jako psychologické fenomény se mandaly spontánně vyskytují ve snech, v jistých konfliktních stavech a u schizofrenie. Velmi často obsahují čtvernost nebo násobek čtyř ve formě kříže, hvězdy, čtverce, osmiúhelníku atd. Jedná se o sebeléčebný pokus přírody, která u jedince konsteluje kontakt mezi vědomím a nevědomím a spojuje zdánlivě neslučitelné protiklady. Takové obrazy mají na svého zhotovitele značný terapeutický účinek, ale pouze tehdy, když se objevují spontánně.
Výbor obsahuje tři Jungovy příspěvky na téma mandal: „K empirii individuačního procesu“, „O symbolice mandaly“, „Mandaly“. První z nich představuje analýzu Jungovy pacientky paní X, druhý se zabývá výtvory různých pacientů a třetí je obecným pojednáním o tomto jevu.