vytvarne-potreby-ao.cz

Matematika pro SŠ – 2. díl – učebnice – Výrazy, rovnice a nerovnice – Cizlerová M., Krupka P., Polický Z. – A4, brožovaný

Akční a ve slevě kus Matematika pro SŠ - 2. díl - učebnice - Výrazy, rovnice a nerovnice - Cizlerová M., Krupka P., Polický Z. - A4, brožovaný od top výrobce Didaktis můžete pořídit tady a teď se slevou. Akční cena již od 239 Kč.
EAN: 9788073582081
Matematika pro SŠ -  2. díl - učebnice - Výrazy

Učebnice matematiky pro SŠ – 2. díl. Další díl učebnicové řady Matematika pro střední školy přináší srozumitelným a poutavým způsobem učivo, které svým rozsahem zahrnuje výrazy, lineární i kvadratické rovnice, nerovnice a jejich soustavy a další typy rovnic a nerovnic. Nepostradatelné motivační texty zasazují učivo do historického či praktického rámce. Koncepce učebnice umožňuje studentům lépe si učivo zapamatovat a následně nabyté poznatky využít v praxi. •    Druhý díl učebnicové řady Matematika pro střední školy je tvořen v souladu s RVP pro střední odborné vzdělávání. Učebnice je však navržena tak, aby byla využitelná na všech středních školách s různou hodinovou dotací. •    Učebnice je rozdělena do čtyř tematických celků: 1. Výrazy, 2. Lineární rovnice, nerovnice a jejich soustavy, 3. Kvadratické rovnice, nerovnice a jejich soustavy, 4. Ostatní rovnice a nerovnice. Poslední tematický celek Ostatní rovnice a nerovnice je zaměřen převážně na učivo nad rámce RVP pro střední odborné vzdělávání, přínosný může být zejména pro gymnázia a k přípravě studentů směřujících na vyšší odborné či vysokoškolské studium. •    Každý tematický celek učebnice je dále členěn na kapitoly. Rozsah jednotlivých kapitol se různí v závislosti na obtížnosti a obsáhlosti konkrétního učiva. Samozřejmostí je, že každá kapitola učebnice je propojena s příslušnou kapitolou pracovního sešitu, kde si studenti mohou novou látku dále procvičit. Všechny kapitoly učebnice mají jednotný formát, vždy obsahují motivační úvod, který umožní studentům, aby si učivo propojili s jeho praktickým využitím. Následuje výklad doprovázený komentovaným ilustračním příkladem. Jakýkoli nový postup nebo pojem, který je zaváděn, je pro přehlednost barevně odlišen. Nedílnou součástí učebnice jsou i boční texty, které zasazují probíranou látku do historického kontextu a odkazují k již známým faktům, které studenti potřebují k jednotlivým oblastem učiva znát. •    Celá učebnicová sada (tj. učebnice a pracovní sešit) i další díly řady jsou vzájemně propojeny odkazy na konkrétní problematiku a stranu, kde je možné ji nalézt.