vytvarne-potreby-ao.cz

Meč králů – Cornwell Bernard

Tento diskontní výrobek Meč králů - Cornwell Bernard originál od výrobce Sevt snadno získáte právě nyní za akční cenu. Cena od 349 Kč.
EAN: 9788075953582
Meč králů - Cornwell Bernard
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
349

Wessexský král Edward chřadne a s blížící se smrtí ztrácí kontrolu nad svými následníky i podporovateli. Možní dědicové jeho trůnu jsou dva a mezi nimi se schyluje k boji nejen o to, kdo se stane příštím vládcem Wessexu, ale také který z nich bude pokračovat v uskutečňování snu krále Alfreda o sjednocení všech saských království v jedinou zemi. Pro Uhtreda z Bebbanburgu je však nejdůležitější, aby jeho milovaná Northumbrie zůstala nezávislá. A i když nemá chuť se v očekávaném boji na jihu Británie jakkoli angažovat, zavleče ho do něj útok hlavního podporovatele jednoho z kandidátů a nečekaná žádost o pomoc ze strany druhého z nich. A Uhtred, vázaný přísahou, že po Edwardově smrti zabije dva muže, se vydává s malým oddílem svých bojovníků do boje, který rozhodne o osudu Anglie.

Anglosaská kronika líčí historii vzniku Anglie očima velmože Uhtreda z Bebbanburgu. Je to působivý příběh, jenž začíná v časech Alfreda Velikého v pevnosti ošlehávané mořskými větry na severu Northumbrie a vrcholí krutou bitvou, která nakonec sjednotí Anglii; příběh z dramatického období historie, o němž většina z nás ví jen málo, vyprávěný mistrem vypravěčem Bernardem Cornwellem.