vytvarne-potreby-ao.cz

Merian – Řím – Migge Thomas

Oblíbený produkt Merian - Řím - Migge Thomas od top značky Sevt můžete získat tady a teď právě opravdu výhodně! Cena již od 299 Kč.
EAN: 9788075411198
Merian - Řím - Migge Thomas
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
299

Věčné město oslňuje obrovským počtem nádherných historických památek, je ale také přímo nakažlivé svou šarmantní vitalitou.
„Řím! … Řím byl nepředstavitelně krásný. Na jeho návštěvu nikdy nezapomenu, dokud budu žít.“ Takto odpovídá Audrey Hepburnová jako princezna Anna ve filmu Prázdniny v Římě na otázku: „Jaké město se líbilo Vaší výsosti v Evropě nejvíce?“ Prázdniny v Římě jsou ódou na Věčné město, na jeho nádherné historické památky, na životní optimismus jeho obyvatel, na jejich doširoka otevřená srdce. I když film běžel v kinech již v roce 1953, den, který princezna na útěku prožila v Římě s novinářem Joem Bradleym (Gregory Peck), se dá prožít i dnes, stejně jako kdysi.
Lízat zmrzlinu, jen tak si povídat na Španělských schodech, pít v kavárně u Pantheonu šampaňské, řítit se na vespě od Kolosea k náměstí Piazza Venezia, strčit ruku do „Úst pravdy“, strávit příjemný večer v některé z restaurací dole u Tibery… Římané jsou pořád stejně galantní, lidoví a hluční, stále krouží ulicemi na svých „motorini“, neustále troubí a nadávají, ovšem rádi dají přednost každé jen trochu pěkné dívce se slovy „prego, signorina“…