vytvarne-potreby-ao.cz

Miloval jsem Ingrid Bergmanovou – Hvězda Casablanky, válečný fotograf Robert Capa a milostná aféra, – Greenhalgh Chris

Unikátní produkt Miloval jsem Ingrid Bergmanovou - Hvězda Casablanky, válečný fotograf Robert Capa a milostná aféra, - Greenhalgh Chris od kvalitní značky Sevt snadno naleznete tady nyní téměř zdarma! Teď v akci 299 Kč.
EAN: 9788076250574
Miloval jsem Ingrid Bergmanovou - Hvězda Casablanky
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
299

Je březen 1945. Válečný fotograf Robert Capa, proslavený svými fotografiemi ze španělské občanské války i z vylodění Spojenců v Normandii, seskakuje padákem na německé území, aby zdokumentoval postup vítězící americké armády.

Střih. V Graumanově Čínském divadle v Los Angeles se udělují ceny Akademie filmového umění a věd. Cenu za nejlepší ženský herecký výkon přebírá půvabná herečka Ingrid Bergmanová, manželka zubaře Pettera Lindströma a matka malé dcery.

Střih. O tři měsíce později. Paříž. Setkají se v lobby hotelu Ritz a v momentu, kdy okouzlený Capa nechá pode dveřmi hereččina pokoje pozvání na večeři, začíná milostná aféra jako žádná jiná. Nezávazný flirt přerůstá ve vášnivý vztah, sužovaný komplikovanými charaktery a emocionální zátěží obou protagonistů.

Bohémský Capa nejradši tráví rána čtením ve vaně a odpoledne sázením na dostizích. Jeho bezstarostnost je ale jen fasáda. Uvnitř ho svírají vzpomínky na válku, sebevraždu otce a tragická smrt bývalé milenky, ze které viní sám sebe. V náručí Ingrid hledá spásu, ale předtím musí porazit své démony: závislost na adrenalinu, hazardu a pití – a nutkání zapojit se do další války.

Bergmanová manévruje mezi prohýřenými nocemi ve světlech Paříže a manželstvím bez jiskry ve snaze vyhnout se skandálu, který by mohl nenávratně poškodit její kariéru i reputaci. V zoufalém úsilí být s Capou Ingrid přísahá, že manželství ukončí. Do hry ale vstupují okolnosti, které ani jeden z nich nemůže předvídat…