vytvarne-potreby-ao.cz

Můj bratr Che – Guevara Juan Martin, Vincent Armelle,

Unikátní a žádaný výrobek Můj bratr Che - Guevara Juan Martin, Vincent Armelle, originál od výrobce Sevt naleznete zde teď právě opravdu výhodně! Aktuálně v akci za 285 Kč.
EAN: 9788075570840
Můj bratr Che - Guevara Juan Martin
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
285

Dne 9. října 1967 byl v malé vesničce La Higuera bolivijskými jednotkami popraven marxistický partyzánský vůdce a hrdina kubánské revoluce Ernesto „Che“ Guevara. Když se z novinových stránek jeho rodina dozvěděla o jeho smrti, rozhodla se, že o něm už nikdy veřejně nepromluví. Půl století poté ale jeho nejmladší bratr, Juan Martin, mlčení prolomil. Tato unikátní autobiografie – již uvozuje předmluva profesora Josefa Opatrného – přináší čtenářům vůbec poprvé důvěrný pohled na asi největší ikonu světového revolučního hnutí.
Autor vedle vzpomínek na staršího bratra, rodinné zázemí Guevarů a příhody, jež spolu zažili, přibližuje rovněž atmosféru revoluční Kuby v době kubánské revoluce, kdy bezprostředně po vítězství Castrových barbudos v roce 1959 celá rodina strávila několik měsíců na ostrově po boku již legendárního El Che.