vytvarne-potreby-ao.cz

Na tý louce zelený – Dostál Aleš

Zlevněný výrobek Na tý louce zelený - Dostál Aleš od populárního výrobce Sevt snadno můžete sehnat tady a teď právě levně. Právě lze objednat jen za 259 Kč.
EAN: 9788024263113
Na tý louce zelený - Dostál Aleš
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
259

Výbor povídek z pera známého autora shrnuje necelé dvě desítky příběhů z jeho starších souborů s mysliveckou tematikou. V povídkách Velikonoční jelen, Půl kňoura, Přítel ministra, Velká výměna, Čtyři jeleni bez Smetany, Na tý louce zelený, Medvěd v pasti, Silvestr s jeleny a řady dalších tak mají čtenáři možnost se vrátit do časů, kdy autor začínal – do doby, kdy lesníci mohli být také myslivci, na polesí přijížděli lovečtí hosté z kapitalistické ciziny a každoročnímu sněžení se ještě automaticky neříkalo sněhová kalamita –, a zažít i často bouřlivý přechod do doby porevoluční. Všechny texty mají společný smysl pro humor a jemnou ironii.
Aleš Dostál (*1946) se narodil v Ostravě, vystudoval Lesnickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně a pracoval u Lesů České republiky. Je autorem řady knih, první mu vyšla už v 80. letech minulého století, k těm posledním patří Pytlácké povídky (2017), román s mysliveckou tematikou Trofeje a ztráty (2018) nebo autobiografická novela Všichni psi mého života (2019).