vytvarne-potreby-ao.cz

Nad ledem a Saharou – Stahl Peter W.

Zlevněný výrobek Nad ledem a Saharou - Stahl Peter W. od známého výrobce Sevt snadno můžete najít zde skutečně levně. Cena již od 499 Kč.
EAN: 9788020617217
Nad ledem a Saharou - Stahl Peter W.
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
499

Kniha je inspirována válečným deníkem P. W. Stahla, příslušníka Kampfgeschwader 30, vyzbrojené letouny Junkers Ju 88. Jeho záznamy zpracoval Manfred Jäger do podoby čtivého autobiografického románu, který je nekompromisním obrazem německé letecké války.

V době, kdy Německo poráží Nizozemsko, prochází Stahl výcvikem na Ju 88. Po kapitulaci Belgie se stává přímým účastníkem porážky Francie. Osobně prožívá bitvu o Británii a bombardování Londýna, Liverpoolu, Coventry…
Spolu s vyčerpanou jednotkou je přeložen na norské území, odkud operuje proti britským konvojům přivážejícím válečnou pomoc Sovětskému svazu. Později je převelen k Moskvě. Odtud se vrací zpět na sever, aby se vzápětí ocitl až na Sicílii. Ve Středomoří a v Africe je svědkem toho, jak se Německo zoufale brání sílícímu tlaku spojeneckých vojsk.

Leitmotivem napínavého příběhu je bezmocný odpor statečného pilota vůči neschopnému velení a prostá lidská touha přežít.