vytvarne-potreby-ao.cz

O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy – 2 CD – Charitón

Velmi žádaný výrobek O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy - 2 CD - Charitón od známé značky Sevt jednoduše můžete sehnat právě ve výprodejové akci! Ceny od 249 Kč.
EAN: 8590236099920
O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy - 2 CD - Charitón
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
249

Jan Werich, Gabriela Vránová, Rudolf Jelínek, Josef Větrovec, Jan Tříska, Jiřina Švorcová, Jiří Holý, Luděk Kopřiva, Jan Vala

Dramatizová četba z roku 1968.
Nejstarší román evropské literatury z počátku našeho letopočtu
Vypráví Jan Werich
Dále hrají:

Josef Velda, Josef Větrovec, Otomar Korbelář, Jiřina Švorcová, Josefa Pechlátová, Jiří Holý, František Vicena, Karel Urbánek, Jan Vala, Lída Engelová, Luděk Kopřiva a Bedřich Bobek.
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. A co je pozoruhodné, jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví. Tím stojí na počátku přebohaté tisícileté tradice literatury, které říkáme zábavná. A je nutno říci, že to onen dávný písař ze Syrakus opravdu uměl, že svůj věčně vděčný koktejl z věrné lásky a ze všemožných protivenství osudu namíchal s takovou kombinační vynalézavostí, s takovým smyslem pro napětí i nutnou přísadou fantastičnosti, že by mu to mohl málem závidět i nejeden tvůrce dnešních seriálů á la Angelika.
Rudolf Matys

Délka: 2 hod. 15 min. 00 sek.