vytvarne-potreby-ao.cz

Obiloviny v lidské výživě – Stručné shrnutí poznatků se zvýšeným zaměřením na problematiku lepku – kolektiv autorů

Kvalitní a velmi žádaný produkt Obiloviny v lidské výživě - Stručné shrnutí poznatků se zvýšeným zaměřením na problematiku lepku - kolektiv autorů originál od značky Sevt najdete právě nyní se slevou. Aktuálně v akci za 110 Kč.
EAN: 9788087250280
Obiloviny v lidské výživě - Stručné shrnutí poznatků se zvýšeným zaměřením na problematiku lepku - kolektiv autorů
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
110

Publikace – Obiloviny v lidské stravě je souhrnem znalostí o obilovinách používaných v lidské stravě na počátku 21. století. Zahrnuje poznatky o historii pěstování obilovin, složení jejich zrna a benefity a rizika jejich konzumace. Všímá si chorob, které mohou souviset s konzumací gliadinu – součásti lepku obilovin. Na druhé straně jsou v textu rozebírány benefity cereální – obilné stravy – v jejím působení na lidskou výživu.
Publikace je společným dílem chemiků, potravinářů, lékařů a nutričních terapeutů.

Ing. Dany Gabrovská, Ph.D (PK ČR)
Ing. Ilona Hálová (ČZU Praha)
Mgr. Ing. Diana Chrpová (VOŠZ a SOŠ Praha)
Ing. Jarmila Ouhrabková (VÚPP)
Ing. Marcela Sluková, Ph.D (VŠCHT Praha)
Ing. Slavomíra Vavreinová, CSc. (VÚPP)
Ing. Oldřich Faměra, CSc. (ČZU Praha)
Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D (FTN Praha)
Doc. Ing. Jan Pánek, CSc (VŠCHT Praha)
Ing. Pavel Skřivan, CSc. (VŠCHT Praha)

Publikace České technologické platformy pro potraviny.