vytvarne-potreby-ao.cz

Ochrana osobnosti v pracovněprávních vztazích – Zahradníček Jaroslav

Tento diskontní produkt Ochrana osobnosti v pracovněprávních vztazích - Zahradníček Jaroslav od odblíbeného výrobce Sevt naleznete na našich stránkách nyní levně. Nyní lze objednat jen za 390 Kč.
EAN: 9788075023735
Ochrana osobnosti v pracovněprávních vztazích - Zahradníček Jaroslav
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
390

Publikace se zabývá aktuálním tématem ochrany osobnosti a osobních údajů v pracovněprávních vztazích. Rychlý rozvoj informačních technologií a související automatizace procesů na pracovišti umožňují snadné monitorování výkonu zaměstnance, sledování toho, kdy čerpá pauzy a jak je tráví, jak spolupracuje s ostatními zaměstnanci nebo jak využívá svěřené prostředky. K popularitě tématu v poslední době přispěla rovněž nová regulace ochrany osobních údajů obecným nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR).

V první části se autor zabývá právním rámcem a prameny analyzované problematiky, a dále popisuje obecná východiska pro zkoumání ochrany osobnosti.

Ve druhé části se věnuje ochraně osobnosti a soukromí zaměstnanců včetně rozboru relevantní judikatury. Soustředí se na specifika vztahů mezi zaměstnanci a zaměstnavateli, na ochranu zaměstnanců před a po skončení pracovního poměru či na možnosti sledování zaměstnanců.

Ve třetí části zkoumá regulaci ochrany osobních údajů, zejména právní základy pro zpracování osobních údajů, související práva zaměstnanců, možnosti zpracování jednotlivých údajů apod.

Čtvrtá část obsahuje analýzu vybraných aplikačních otázek, vztahujících se především k jednotlivým nástrojům monitoringu nejčastěji využívaným zaměstnavateli v praxi. Autor nabízí rovněž úvahy de lege ferenda a pohled na vybrané zahraniční právní úpravy.