vytvarne-potreby-ao.cz

Osud rodu Erdošů – Horňanová Marie Magdalena – 14,6×20,7

Tento oblíbený produkt Osud rodu Erdošů - Horňanová Marie Magdalena - 14,6x20,7 od odblíbeného výrobce Sevt můžete získat u nás se slevou! Akční ceny od 149 Kč.
EAN: 9788074252068
Osud rodu Erdošů - Horňanová Marie Magdalena - 14
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
149

V0237402
Zatím poslední kniha nejstarší české spisovatelky Marie Magdaleny Horňanové (*6. 4. 1920) zavede čtenáře do života jedné české židovské rodiny. Vyprávění životních osudů rodiny Erdošů začíná na přelomu devatenáctého a dvacátého století, pokračuje vypuknutím první světové války a skrze jednotlivé lidské příběhy a osudy nastiňuje další historický vývoj (nejen) na našem území především v období druhé světové války a v období poválečném.
Osud rodu Erdošů však není jen rodinnou ságou odehrávající se na pozadí historické doby. Dotýká se hluboce vnitřních témat jednotlivců zasažených historickými i osobními událostmi. Klade si otázky, jak vratký a nepředvídatelný lidský osud může být, jak spletité jsou lidské cesty a jak jednotlivá rozhodnutí dokážou člověka nasměrovat leckdy zcela jinam, než sám očekával.
Hlavní myšlenku a své přání zmiňuje autorka v epilogu – vytvářejme společně lepší vztahy mezi lidmi i mezi národy, buďme k sobě ohleduplní a poučme se z krutých událostí minulosti, které jsme jako lidé dopustili.