vytvarne-potreby-ao.cz

Otužování – Plavání ve studené vode pro zdraví – Zwierzchowska Ewa

Tento kvalitní a levný výrobek Otužování - Plavání ve studené vode pro zdraví - Zwierzchowska Ewa od kvalitní značky Sevt snadno naleznete tady a teď v akci. Cena již od 348 Kč.
EAN: 9788076510692
Otužování - Plavání ve studené vode pro zdraví - Zwierzchowska Ewa
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
348

Otužování je takové společenské setkání s menší aktivitou.
Ledové plavání je boj. Zabývá se jím jiný typ lidí.
Leszek Naziemiec
Klub Sportowy Silesia Winter Swimming, Katowice

Kniha seznamuje čtenáře se širokým názorovým spektrem otužilců i lékařských specialistů včetně sportovní psycholožky a dietetičky. Záměrem autorky nebylo poskytnout vědecký pohled, ale sepsat praktickou příručku pro ty, kteří se chtějí dovědět základní informace o otužování v historickém i současném kontextu, což se podařilo. Psána je přístupným jazykem pro širokou veřejnost.

Při čtení si můžeme uvědomit, že český přístup k otužování se v mnohém liší. My v zimním období ve vodě hlavně plaveme, zatímco někteří otužilci v Polsku dávají přednost krátkodobému pobytu ve vodě při intenzivních mrazech pod deseti stupni Celsia, jiní (i neplavci) se naopak spíše do studené vody jen namáčejí, často v čepici a rukavicích. Autorka základní informace o otužování doplňuje přehledem dalších možností, jak pomocí vody a střídání teplot zlepšovat zdraví a kondici bez ohledu na věk. Zajímavý je rozhovor s Leszkem Naziemiecem, který vyzdvihl český přínos ke světovému zimnímu plavání. Pro české čtenáře by mohla být přínosná i stručná historie otužování včetně Česka a přehled českých otužileckých klubů.
Vladimír Komárek

7x pro otužování:
– upravuje termoregulaci
– posiluje imunitu
– prokrvuje a zlepšuje pleť
– je příležitostí k setkávání a přátelství
– zvyšuje sebevědomí
– zrychluje rozhodování
– přináší radost a dobrý spánek