vytvarne-potreby-ao.cz

Pálenka (Prózy z Banátu) – Hořava Matěj – 13,5×20,5

Velmi žádaný kus Pálenka (Prózy z Banátu) - Hořava Matěj - 13,5x20,5 pocházející od značky Sevt jednoduše můžete sehnat právě nyní téměř zdarma. Teď za akční cenu 249 Kč.
EAN: 9788074914041
Pálenka (Prózy z Banátu) - Hořava Matěj - 13
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
249

V0239843
Mladý český učitel přijíždí učit místní děti číst a psát. Ony ho učí podpalovat oheň v kamnech kukuřičnými středy. Toulaví psi, rozšlapané moruše, kvetoucí zlatobýly, vzdálený hukot Dunaje. A postupně přicházejí vzpomínky, jako by se věci přiházely znovu: léta strávená v gymnastické tělocvičně, divadelní prkna, studia v Německu, samota různých pobřeží a cest. Tváře lidí, prchavé momenty blízkosti.

Mladý autor Matěj Hořava přichází s meditativní, autobiograficky laděnou a stylisticky výraznou prózou. V krátkých, hutných kapitolách, psaných barvitým jazykem, krouží kolem podstatných životních událostí i zdánlivě prchavých pocitů, které si však člověk kdovíproč pamatuje až do smrti: určitý úhel světla, pohled ženy, která bude či nebude jeho, vytí vlka na stráni. Před čtenářem se tu postupně rýsuje jedno zvláštní mládí, jeden svérázný způsob existence.