vytvarne-potreby-ao.cz

Povídání o pejskovi a kočičce – CDmp3 – Čapek Josef

Tento levný produkt Povídání o pejskovi a kočičce - CDmp3 - Čapek Josef od top značky Sevt snadno pořídíte právě téměř zdarma! Akční cena již od 249 Kč.
EAN: 8594169481791
Povídání o pejskovi a kočičce - CDmp3 - Čapek Josef
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
249

Kompletní znění klasických pohádek v podání herců z Dejvického divadla.

To bylo tenkrát, když spolu pejsek a kočička hospodařili a chtěli všechno dělat tak, jak to dělají velcí lidé: umývat špinavou podlahu, péci dort, chodit v neděli na procházku, psát dopis nebo hrát divadlo. Ale protože lidmi nejsou, nedopadne všechno vždycky tak, jak by si přáli – jejich svérázná řešení jsou ale pokaždé zábavná a originální. V některých příbězích také pejsek a kočička navštěvují pana Čapka, s nímž hovoří o „vážných věcech“ a pomáhají mu s psaním příběhů pro děti.

Znění textu vychází z kritického vydání ve Spisech Josefa Čapka a kromě devíti klasických příběhů obsahuje i povídání Jak pejsek s kočičkou slavili 28. října, které bylo po roce 1948 z politických důvodů vypouštěno. Namísto Čapkových všeobecně známých obrázků doprovodí audioknihu ilustrace výtvarného dua Tomski&Polanski, kteří svou aktuální verzi pojali jako poctu autorovi.

pejsek – Jaroslav Plesl
kočička – Veronika Khek Kubařová
vypravěč – Ivan Trojan
Josef Čapek – Miroslav Krobot
zlý pes – Hynek Čermák
dešťovka – Martin Myšička
děti – Václav Neužil
panenka – Marta Issová
zajíc – David Novotný
slepice – Lenka Krobotová
švadlena – Zdenka Žádníková Volencová

délka nahrávky: 1 hodina 39 minut