vytvarne-potreby-ao.cz

Příběh moderního práva – Maršálek Pavel

Kvalitní a levný kus Příběh moderního práva - Maršálek Pavel od populárního výrobce Sevt jednoduše můžete najít u nás teď v akci. Akční cena od 330 Kč.
EAN: 9788087284667
Příběh moderního práva - Maršálek Pavel
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
330

Stále rychleji se měnící Západní svět čelí v po-sledních letech novým politickým, hospodář-ským a společenským problémům, které se ne-zbytně staly novými výzvami také pro obor práva. Do jaké míry stále platí konstanty, na nichž vyrůstalo právo euroamerické civilizace? Obstojí toto právo tváří v tvář soudobé globální proměně světa, v éře globalizace, migrace, elek-tronizace a dalších podobných fenoménů? Do-chází k postmodernizaci práva?
Autor ve své knize popisuje vývoj práva od minu-losti po současnost a na základě toho se snaží předpovědět jeho další směřování. Čtivě napsaná kniha je zaměřena na teoretické základy práva, jeho strukturu, obsah a fungování, a to v širokém historickém a sociálním kontextu. Zvláštní po-zornost je věnována recentním společenským změnám (zejména globalizačním a integračním procesům, prolínání kultur apod.) a jejich vlivu na právo, jakož i odpovědi práva na ně.