vytvarne-potreby-ao.cz

Princ Charles Harmonie – Nový způsob, jak nahlížet na náš svět – Juniper Tony, Skelly Ian,

Tento oblíbený výrobek Princ Charles Harmonie - Nový způsob, jak nahlížet na náš svět - Juniper Tony, Skelly Ian, od známé společnosti Sevt snadno najdete u nás teď skutečně levně. Akční ceny od 585 Kč.
EAN: 9788074851544
Princ Charles Harmonie - Nový způsob
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
585

I princ Charles, následník britského trůnu, je jenom člověk. Ani jemu se nevyhnuly životní peripetie běžných smrtelníků. Prožíval je stejně jako kdokoliv jiný. Jen s tím rozdílem, že všechny jeho skutečné i domnělé poklesky či mezníky, svatba, narození synů, bouřlivé manželství, komplikovaný soukromý život, rozvod a pohřeb princezny Diany, stejně jako druhá svatba, se odehrávaly v přímém přenosu a probíhaly se všemi bolavými podrobnostmi na prvních stránkách bulvárních novin celého světa.
Nelze se divit, že ve svém životě hledá něco, co mu scházelo nejvíc: harmonii.
Desítky let věnuje tématům, jako je udržitelný rozvoj, etické podnikání a ekologické zemědělství. Založil řadu nadací a důrazně obhajuje to, čemu se říká odpovědný životní styl, takový, který je v souladu se zdravým selským rozumem a lidovou moudrostí uchovávanou generacemi. Kniha s příznačným názvem Harmonie je prvním dílem, v němž komplexně propojuje své poznatky a představuje svou životní filozofii.

Harmonie – dlouhodobá rovnováha mezi člověkem a přírodou, která po staletí určovala život lidského pokolení. Evoluce vytvořila na naší planetě harmonicky propojený systém, v němž vše funguje ve vzájemné souhře. Lidská práce, výtvory i myšlení dříve vycházely z jednoho zdroje – člověk se snažil žít se svým prostředím v rovnováze, umění a architektura, které vytvářel, kopírovaly přírodní vzorce, což mu poskytovalo přirozený životní rámec.
Modernita, mechanistický náhled na svět a bezohledná industrializace však vedly k „věku rozpojení“. Člověk přestal být součástí přírody, ale stojí mimo ni. Problémy současné civilizace, jako jsou klimatické změny, eroze půdy, civilizační choroby, hospodářské krize, jsou tedy důsledky jedné základní chyby – toho jak člověk vnímá a chápe sám sebe uprostřed světa.
Tato krize je však i příležitostí pro renesanci, příležitostí skloubit tradiční moudrost s nejnovějšími vědeckými poznatky a technologickými postupy. Musíme se zastavit a promyslet, jak lépe hospodařit, neničit půdu a lépe plánovat města.
Podívejme se na svět z větší výšky a pokusme se jej pochopit jako celek, ve kterém je naše přirozené místo. Nalezněme opět rovnováhu mezi námi a světem, který nás obklopuje. Objevme znovu ztracenou harmonii. Je to klíč, s jehož pomocí se můžeme pokusit vyřešit palčivé problémy naší civilizace.