vytvarne-potreby-ao.cz

Případ pohřešovanýho háčka – Frána Jan

Tento kvalitní produkt Případ pohřešovanýho háčka - Frána Jan od společnosti Sevt jednoduše naleznete tady nyní se slevou. Ceny od 270 Kč.
EAN: 9788088088790
Případ pohřešovanýho háčka - Frána Jan
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
270

Další případy netradiční detektivní dvojice, jíž tvoří tramp, vodák a amatérský detektiv s přezdívkou Hároš a kapitán kriminálky Jan Sladký, přezdívaný Kozina, kterou měli čtenáři poznat v předešlé autorově knize Případ zatoulanýho rybáře (Beletris, 2017). Přitažlivost a výjimečnost zařazených detektivních příběhů opět umocňuje jejich zasazení do ryze českého prostředí trampů a vodáků.
V prvním příběhu s názvem Afričan se do letního putování trampské party, k níž se přidává vracející se trampský emigrant z černého kontinentu, prolíná temná minulost a její dozvuky. Hledání motivů starých i nových vražd vnáší do zdánlivě běžného děje burcující napětí i překvapující odhalení.
Šokující nález mrtvého vodáka na zcela nečekaném místě v povídce, jež dala celé knize název, pak přivádí čtenáře do skvěle vylíčeného světa vodáckého a ani tady není o dějové zvraty a nečekané situace nouze.
Knihu uzavírá kraťoučké, téměř anekdotické vyprávění s detektivní zápletkou a naprosto netypickým rozuzlením.