vytvarne-potreby-ao.cz

Prokletí rodu Auerspergů – Glockner David

Výjimečný a žádaný kus Prokletí rodu Auerspergů - Glockner David od společnosti Sevt snadno můžete sehnat na našich stránkách teď opravdu výhodně! V akci od 399 Kč.
EAN: 9788024270005
Prokletí rodu Auerspergů - Glockner David
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
399

Kníže František Josef Auersperg a jeho manželka Vilemína chystají na svém zámku ve Žlebech velkolepou oslavu stříbrné svatby. Očekává se účast kolem dvou set aristokratů z celé Evropy, včetně členů královských rodin. Toho chce využít gruzínský anarchista Simon Ter Petrosjan, bývalý Stalinův kumpán v jeho gangsterských časech na Kavkaze. Je na útěku a najde skrýš u skupiny východočeských anarchistů vedených Václavem Horou, ševcem v Chrudimi. Je pevně rozhodnutý vyhodit Auerspergy a jejich hosty do povětří. Na zámku navíc nachází pomocníka, Vincenta Horu, vychovatele jednoho z knížecích dětí a Václavova bratra. Dojde k podivným událostem, nepředvídatelným tahům mnoha aktérů příběhu, nicméně vše směřuje ke krvavému vyvrcholení…
Příběh vychází z reálných událostí v prvních letech minulého století a autor v něm skvěle zobrazil poměry a vztahy v rodině Auerspergů a mezi jejich zaměstnanci, k nimž patří především vychovatelé pěti knížecích dětí.