vytvarne-potreby-ao.cz

Průvodce mozkem, Neuroanatomie – Dráhy mozkové hemisféry pro neurology, neurochirurgy a pro studium – Bartoš Robert, Concepción S. J., Němcová Veronika a kol.

Vynikající kus Průvodce mozkem, Neuroanatomie - Dráhy mozkové hemisféry pro neurology, neurochirurgy a pro studium - Bartoš Robert, Concepción S. J., Němcová Veronika a kol. od známé společnosti Sevt najdete tady opravdu výhodně! Nabídky od 595 Kč.
EAN: 9788073456566
Průvodce mozkem
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
595

Průvodce mozkem představuje zcela nový typ knihy – vznikla v těsné spolupráci neurochirurgů a anatomů a spojuje nezvyklý pohled na anatomii mozku – laboratorní preparaci za použití operačního mikroskopu, následovanou popisem funkcí jednotlivých drah mozkové hemisféry. Kniha – vzniklá na pilíři celoživotní práce našeho předního neuroanatoma prof. MUDr. Pavla Petrovického, DrSc. – se však neomezuje pouze na morfologii, umožní čtenáři pochopit, co se např. děje při sledování pohybu kolem nás či jak funguje amygdala, když se cítíme ohroženi. Na příkladu přivonění k šeříku jsou také např. demonstrovány složitosti výstupů čichové dráhy. Neurochirurgy jistě obohatí jednoduchý návod k operování nejsložitějších intrinsických nádorů mozku, ve kterém autoři zcela otevřeně kladou na stůl všechna úskalí a detaily, které během léčby svých pacientů vypozorovali a nastudovali. Vše doprovázejí peroperačními fotografiemi a grafickou dokumentací operací, můžete se s nimi ponořit do světa, kde technická chyba v rozsahu zlomku milimetru znamená pro pacienta špatný výsledek a pro chirurga frustraci. Mimořádná je rovněž obrazová příloha, jejíž autorkou je lékařka s neurochirurgickou erudicí z Panamy, která laboratorní disekci mozkových drah přivedla na další, o něco vyšší úroveň.
Kniha rozsahem zcela postačí k úspěšnému složení náročné zkoušky z neuroanatomie v 1. ročníku studia lékařské fakulty. Velice solidní minimum pro svoji práci v knize však najdou také specialisté – neurologové a neurochirurgové.