vytvarne-potreby-ao.cz

Rok delší než století – Životní příběh Alexandra Dubčeka – Jurík Luboš

Ve slevě produkt Rok delší než století - Životní příběh Alexandra Dubčeka - Jurík Luboš od populárního výrobce Sevt snadno pořídíte tady nyní v akci. Nabídka již od 399 Kč.
EAN: 9788086995304
Rok delší než století - Životní příběh Alexandra Dubčeka - Jurík Luboš
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
399

Čtenáři se dostává do rukou literární text, který přináší informace ze zákulisí nejen Pražského jara v roce 1968 a sametové revoluce v roce 1989. Je to poutavý příběh založený na faktech a představuje rok 1968 a Alexandra Dubčeka tak, jak jej neznáme.

Kniha Rok delší než století podává strhující, informačně bohatý a mnohorozměrný obraz působení významného slovenského politika, klíčové osobnosti Pražského jara.

Jedná se o úspěšnou knihu Ľuboše Juríka Rok dlhší ako storočie, která vychází v českém překladu s předmluvou spisovatelky a signatářky Charty 77 Evy Kantůrkové a fotografickou přílohou. Doplněné, korigované a upravené české vydání vychází při příležitosti 50. výročí Pražského jara.

… „Slunce vám občas ukázalo svou tvář. Bylo to Pražské jaro 1968… Výjevy onoho odvážného pokusu se nám nesmazatelně zapsaly do paměti a naše neschopnost vám pomoci stále tíží svědomí svobodného světa.“
MARGARET THATCHEROVÁ, ministerská předsedkyně Velké Británie na 6. společné schůzi Sněmovny lidu a Sněmovny národů ČSR 18. 9. 1990 při oficiální státnické návštěvě.