vytvarne-potreby-ao.cz

Samohybné dělostřelectvo Wehrmachtu – Anderson Thomas

Kvalitní a žádaný kus Samohybné dělostřelectvo Wehrmachtu - Anderson Thomas od známé společnosti Sevt jednoduše naleznete u nás nyní opravdu výhodně! Cena od 499 Kč.
EAN: 9788027125890
Samohybné dělostřelectvo Wehrmachtu - Anderson Thomas
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
499

Mezi koncem první a začátkem druhé světové války uplynulo jen několik let, ale způsob vedení války se za tuto dobu změnil k nepoznání. Zákopovou válku a koňmi tažená děla vystřídaly rychlé přesuny moderních mobilních jednotek.

Německé obrněné divize se díky nim prohnaly západní Evropou a na východě se zastavily až před Moskvou. I pravidla bleskové války však vyžadovala, aby byly jednotky v první linii účinně podporovány rychle se pohybujícím samohybným dělostřelectvem – a jednotky Panzerartillerie v tomto ohledu dlouho neměly na bojištích konkurenci. Kniha, věnovaná vývoji tohoto druhu bojové techniky od jejího vzniku v meziválečném období až do konce druhé světové války, nabízí čtenářům přehled všech důležitých typů německých samohybných děl, jejich nasazení na různých bojištích a přímé zkušenosti jejich posádek z boje.

Výklad je založený na pečlivém studiu většinou zatím nepublikovaných pramenů a doplněný množstvím unikátních fotografií i přehledů technických dat, jak jsou ostatně čtenáři knih Thomase Andersona už dávno zvyklí.