vytvarne-potreby-ao.cz

Šarmantní Kojak – Košťálová Michaela

Ve slevě tento produkt Šarmantní Kojak - Košťálová Michaela od známého výrobce Sevt můžete pořídit právě nyní za výhodnou cenu. V akci od 290 Kč.
EAN: 9788072295555
Šarmantní Kojak - Košťálová Michaela
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
290

Theo Kojak je světově známý a takřka neomylný detektiv americké manhattanské policie z období sedmdesátých let, jehož charakteristickými znaky jsou především vyholená hlava, lízátko, vždy dokonale padnoucí a na míru zhotovený oblek.
Kniha, která obsahuje zejména literárně pojatý rozbor osoby i osobnosti poručíka Kojaka, se opírá hlavně o jeho reakce a projevy, jak je zachycuje v jemných detailech dnes už kultovní americký seriál Kojak (1973-1978) s charismatickým Tellym Savalasem v hlavní roli, jenž se stal prvním a také nejvýraznějším představitelem této svébytné vyšetřovatelské a kriminalistické role v rámci filmové historie.
Čtenář se dozví zajímavé i lehce pikantní detaily z Kojakova soukromí i pracovního terénu. Nechybějí kapitoly o vztahu poručíka Kojaka k ženám, snaha o vysvětlení jeho staromládenectví či výčet jednotlivých milenek, statě věnované jeho zálibám, kapitola o lízátku či pasáže o jeho nejbližších přátelích a spolupracovnících. Součástí knihy je i zmapování veškeré filmové tvorby na téma Kojak a soupis jednotlivých epizod původního seriálu ze sedmdesátých let.
Vzhledem k tématu a prostředí je kniha napsána tzv. oddechovým jazykem, k němuž mimo jiné patří i řada nejrůznějších slangových a hovorových slov, která čtenář, jenž si chce u četby odpočinout, jistě ocení.