vytvarne-potreby-ao.cz

Sentinelová uzlina – Šimša Jaromír a kolektiv – 16×23,6

Tento oblíbený produkt Sentinelová uzlina - Šimša Jaromír a kolektiv - 16x23,6 od značky Sevt jednoduše můžete pořídit právě teď opravdu levně. Nabídka od 995 Kč.
EAN: 9788073452131
Sentinelová uzlina - Šimša Jaromír a kolektiv - 16x23
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
995

V0157034
Označování lymfatického systému a vyhledávání sentinelových uzlin je novou, rychle se rozvíjející oblastí onkologické chirurgie. Princip metody spočívá v identifikaci lymfatické cesty od primárního nádoru k první uzlině, která se označuje jako sentinelová. Tato uzlina je obecně považována za uzlinu s nejvyšším rizikem metastatického postižení nádorem. Její správné určení a odstranění je důležité nejen z důvodů stagingových (možnost podrobného histopatologického vyšetření), ale i kvůli radikalitě výkonu. Nález v sentinelové uzlině má význam pro rozhodování o nutnosti provedení lymfadenektomie spádových lymfatických uzlin. U řady nádorů se lze při negativitě sentinelové uzliny vyhnout „zbytečné“ lymfadenektomii a s ní spojenými komplikacemi.
Důvodem pro napsání knihy byla vysoká aktuálnost problematiky a prudký nárůst poznatků, které již dnes mění názory na vedení léčby nemocných se zhoubnými nádory. U některých malignit je tato metoda uznávaným standardním postupem, u jiných má zatím charakter čistě experimentální a její možný přínos se ověřuje.
Věříme, že publikace osloví nejen lékaře operačních oborů, ale i onkology a další specialisty, kteří se na péči o nemocné s maligním onemocněním podílejí.