vytvarne-potreby-ao.cz

Slabikář – Mikulenková, Malý, Froman

Výjimečný kus Slabikář - Mikulenková, Malý, Froman značky PRODOS spol. s r.o. můžete sehnat zde ve slevě! Akční cena 185 Kč.
EAN: 9788072301348
Slabikář - Mikulenková

modrá řada Prodosu. Slabikář celý postavený na příběhu – představuje pro děti lákavý způsob, jak se naučit číst. Tím se naplňuje zásadní požadavek RVP: děti čtení rovnou chápou ne jako cíl, ale jako prostředek pro další rozvoj, poznávání, na které se těší. Motivací k výuce je tu přirozená dětská zvědavost, touha se dozvídat – jak to bude dál? Od prvních obrázků, nad nimiž se děti rozhovoří, se ve Slabikáři rozvíjí příběh dvou brášků, každodenní dobrodružství života v rodině. Vyprávění pokračuje s poznáváním prvních písmen, tam kde ještě slova nestačí, mají děti dějové obrázky plné detailů k povídání. A s každým novým písmenkem se toho můžou dozvědět víc. O Tomášovi (Tom, Tomík) a Matoušovi (Mat, Matýsek), o jejich tátovi a mámě, o kamarádce, o tetě…, dají se vylíčit rošťárny, usmiřování, dárek pro maminku, výlet za babičkou a dědečkem na venkov, pořizování psa, kupování auta… Je tu prostor nejen pro literární, výtvarnou, hudební a dokonce dramatickou výchovu (podrobná příručka vše rozpracovává), ale také se bezprostředně naplňují mezioborové souvislosti, Slabikář přitažlivě otevírá mnoho výchozích témat pro oblast Člověk a jeho svět. Tematicky je s oběma tituly zároveň propojena i nová učebnice Matematika a její aplikace 1 (vyšla v létě 2006) a navazující ročníky těchto vzdělávacích oborů spolu korespondují i nadále – viz nová edice Modrá řada pro 1. stupeň dle RVP. Jak pomocí Slabikáře konkrétně dosahovat očekávaných výstupů a rozvíjet klíčové kompetence Vám pak co nejpřehledněji ukáže Průvodce výukou dle RVP na 1. stupni ZŠ (očekávané výstupy, klíčové kompetence, mezioborové souvislosti, průřezová témata).
Nový Slabikář je rozvážným tvůrčím počinem metodičky PaedDr. Hany Mikulenkové. Pro spolupráci na literárně-umělecké složce Slabikáře si vybrala Radka Malého, současného básníka a překladatele tvorby pro děti i dospělé. Ilustracemi pak Slabikář proslavil nápaditý výtvarník a divadelník Matěj Forman. Pro celou publikaci vytvořil dějové obrázky plné rozmanitých detailů, které rozvíjejí dětskou představivost a nabízejí příležitosti pro rozhovoření dětí. Společným projektem těchto tří osobností tak vznikla jedinečná kniha, která zakládá novou tradici v tvorbě slabikářů.
Slabikář již několik týdnů po vydání získal Cenu za nejkrásnější dětskou knihu na 14. podzimním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodu a nominaci na Zlatou stuhu.
Slabikář je doplněn celou řadou pracovních materiálů a především jedinečnou metodickou příručkou, která se podrobně zabývá specifickou problematikou primárního čtení a psaní a přináší vedle mnoha užitečných informací také podrobné metodické i materiálové podklady ke každé stránce Slabikáře, návrh rozčlenění práce do hodin, řadu vhodných textů a také diagnostické testy, historické vhledy, popis narativní metody atd.