vytvarne-potreby-ao.cz

Smrtící řeka – McTiernan Dervla

Ve slevě kus Smrtící řeka - McTiernan Dervla od top značky Sevt jednoduše můžete najít tady teď opravdu výhodně. Teď za akční cenu 399 Kč.
EAN: 9788075856333
Smrtící řeka - McTiernan Dervla
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
399

Irsko, Galway, 1993 – mladý policista Cormac Reilly je poslán k případu, na který už nikdy nezapomene. Dvě zakřiknuté, zanedbané děti – patnáctiletá Maude a její pětiletý bratr Jack – na něj čekají v polorozbořeném vesnickém domku. Nahoře leží jejich matka mrtvá.

O dvacet let později se nad hladinu ledových černých vod řeky Corrib vynoří tělo. Zpočátku to vypadá jako jasný případ sebevraždy, ale pak je policejní vyšetřování a celá integrita policie zpochybněna. Cormac se ocitá zpátky u odloženého případu, který jej strašil celou jeho kariéru – co spojuje dvě úmrtí, které dělí dvacet let? Detektiv Reilly postupně odhaluje šokující tajemství a sám si není jistý, komu ze svých kolegů může i nadále věřit.

Co se skutečně odehrálo v tom domku, kde se poprvé sešel s Maude a Jackem? Detektivní román Tajemství zatahuje čtenáře hluboko do temného srdce Irska a též klade otázku, kdo člověka ochrání, když autority nemohou – nebo nechtějí.

Originální název knihy „The Ruin“ se pohybuje na dvou úrovních. V angličtině slovo „ruin“ znamená devastaci, zhoubu. Irský význam slova „rúin“ představuje „něco skrytého“. Oba významy se hodí na tuto vynikající detektivku plnou starých tajemství a napětí.