vytvarne-potreby-ao.cz

Strojnické tabulky 2 pro školu i praxi – Řasa J.,Švercl J. – A5, vázaná

Tento výjimečný produkt Strojnické tabulky 2 pro školu i praxi - Řasa J.,Švercl J. - A5, vázaná pocházející od značky Nakladatelství SCIENTIA s.r.o. jednoduše můžete získat zde teď ve slevě! Ceny od 804 Kč.
EAN: 9788086960203
Strojnické tabulky 2 pro školu i praxi - Řasa J.

MATERIÁLY, POLOTOVARY, TECHNOLOGIE, UPÍNÁNÍ, MĚŘENÍ.
Cílem této učební příručky je zpracovat souborně a přehledně – formou tabulek, diagramů a vzorců – základní poznatky, které získají studenti středních průmyslových škol při studiu technických předmětů. Pomůcka může sloužit studentům nejen po celou dobu jejich studia, ale i po vstupu do praxe. Svou koncepcí a obsahem najdou tabulky uplatnění i u studentů vysokých škol. Potřebné informace zde najdou také technici a technologové, kteří řeší úkoly v průmyslové praxi.
Tabulky jsou samozřejmě zpracovány na základě aktuálních harmonizovaných norem a v souladu s platnými mezinárodními normami. Uvádí základní poznatky z nauky o materiálu, druhy konstrukčních materiálů a oblasti jejich použití, nástrojové materiály, plasty, pryž a druhy polotovarů. Z technologií jsou uvedeny informace z oblasti tváření za tepla i za studena, odlévání, svařování, pájení, lepení, obrábění, včetně nástrojů, řezných podmínek a přehledu chladicích kapalin. Pozornost je věnována také upínacím prvkům nástrojů a obrobků, uvedeny jsou též konstrukční prvky přípravků. V poslední části jsou uvedena měřidla, především hladké kalibry, měřítka, mikrometrická měřidla, měřidla s číselníkovými úchylkoměry, úhloměry, spároměry a šablony. U jednotlivých měřidel je instruktážní obrázek a rozsah měření. Zvláštní pozornost je věnována kalibrům, u kterých jsou uvedeny vzorce pro výpočet výrobních kalibrů a rozmístění tolerančního pole