vytvarne-potreby-ao.cz

Svatý Václav – Jiný příběh – Houška Miroslav

Tento výjimečný výrobek Svatý Václav - Jiný příběh - Houška Miroslav pocházející od značky Sevt jednoduše můžete najít tady teď právě ve výprodejové akci! Nabídka již od 210 Kč.
EAN: 9788087057384
Svatý Václav - Jiný příběh - Houška Miroslav
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
210

Čechy, rok 935.
Mezi družinou knížete Václava a bojovníky jeho bratra narůstá napětí, neboť Boleslav již nechce platit daň východofranskému králi. Obě strany si vytváří vlastní mocenská centra. Boleslav si postavil nový hrad a Václav zlepšil opevnění hradiště Budeč, které obsadil elitními bojovníky. Ti mají také za úkol ochránit muže, jehož existence měla zůstat navždy utajena. Nepřátelský útok na Budeč spustí řetězec událostí, které vedou až k zavraždění legendárního knížete. Jakou roli v nich sehrály jeho matka a sestra?
Fiktivní příběh, který se opírá o nejnovější archeologické nálezy a málo známé pasáže starých legend a kronik (uvedených ve druhé části knihy).

Autor Miroslav Houška vystudoval práva na Univerzitě Karlově v Praze. O historii se zajímá již od dětství. Je spoluautorem knihy Tajemství 14 knížat a jejich křtu v roce 845, která zaujala čtenáře zcela novým pohledem na české dějiny v 9. století a teoriemi o tom, kdo ve skutečnosti byla první česká knížata.