vytvarne-potreby-ao.cz

Světla v noci – Špingl Ivan

Unikátní a žádaný produkt Světla v noci - Špingl Ivan značky Sevt můžete najít právě za výprodejovou cenu. V akci od 176 Kč.
EAN: 9788088104612
Světla v noci - Špingl Ivan
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
176

IVAN ŠPINGL
Po absolvování ČVUT působil během vojenské služby jako tlumočník v Libyi. Po návratu byl od roku 1980 zaměstnán jako sales manager v podniku zahraničního obchodu Strojimport. Nechtěl se ale tehdy politicky angažovat, a tak z tohoto postu odešel. Řadu let se pak živil realizací zlepšovacích návrhů a vynálezů, kterých byl spoluautorem. Vedle toho večerně vystudoval čtyřletou Lidovou konzervatoř, obor tvorba textu a scénáře.
Po sametové revoluci vstoupil do politiky a dva roky se živil jako redaktor a parlamentní zpravodaj. Nakonec se našel v poradenství, nejdřív působil v americké poradenské společnosti IMPAC, později založil a 15 let řídil vlastní česko-americkou poradenskou firmu specializovanou na strategický management. Mezi klienty, kterými byly malé, střední i velké české firmy, patřilo i několik českých politiků ve vrcholových funkcích. Podílel se na tvorbě programů několika českých politických stran. Jako poradce na management se živí i nyní. Občas přispívá do novin a časopisů různými texty na odborná nebo společenská témata.

Jeho básnická sbírka Světla v noci je sbírkou doslova, jedná se o výběr básní, které vytvořil v průběhu posledních 35 let.