vytvarne-potreby-ao.cz

Tajemství smrti polárníka R. F. Scotta – Duffack J.

Tento neodolatelný výrobek Tajemství smrti polárníka R. F. Scotta - Duffack J. značky Sevt snadno získáte zde nyní ve výprodejové akci. Ceny od 299 Kč.
EAN: 9788074970849
Tajemství smrti polárníka R. F. Scotta - Duffack J.
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
299

Anglický polární badatel a cestovatel Robert Falcon Scott (1868–1912) se v letech 1901–1904 a 1910–1913 proslavil svými cestami v Antarktidě. Jak je známo, na poslední polární výpravě Scott se svými čtyřmi druhy při návratu z jižního pólu tragicky zahynul.
Kniha, kterou berete do svých rukou, se snaží odhalit záhadnou příčinu Scottovy smrti i smrti jeho druhů a respektuje přitom objektivní těžkosti vyplývající z hladu a chladu, s nimiž Britové bojovali při návratu na základnu na Evansově mysu.
Autor svědomitě analyzuje oba velké Scottovy deníky, především ale odhaluje tajemnou příčinu smrti všech aktérů tohoto zapeklitého dramatu. Sleduje širokou škálu motivací Scottových aktivit ne ve smyslu PROČ, ale spíše JAK.
Autor nabízí šokující rozluštění tragédie a zároveň vzdává úctu všem, kteří byli před sto třemi roky účastníky tohoto velkého dobrodružství.