vytvarne-potreby-ao.cz

Ten lidský svět – Úvahy o lidské společnosti a společenských systémech – Šuráň Josef – 16,5×23,6

Ve slevě kus Ten lidský svět - Úvahy o lidské společnosti a společenských systémech - Šuráň Josef - 16,5x23,6 od odblíbeného výrobce Sevt jednoduše můžete získat zde teď právě ve výprodejové akci. Právě teď jen za 339 Kč.
EAN: 9788020506313
Ten lidský svět - Úvahy o lidské společnosti a společenských systémech - Šuráň Josef - 16
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
339

V0230620
Ten lidský svět – jaký vlastně je? Bývá i velmi nelidský, plný útlaku, utrpení a válek, a navzdory dnešnímu vědeckému poznání plný až osudných omylů. Často věří v něco, co není, a nevěří v to, Co je; a v nepřekonatelných tradicích mnohde uctívá, co není, a neuctívá, To co by měl!

Pravda je prý však stejně pouze relativní a skutečná prý ani neexistuje. Ta se v tomto světě proto jen jako ,Popelka‘ krčí někde v koutku, umlčena někdy až fantaskními představami o jeho podstatě i smyslu. Podle moderní vědy jeho smysl ale ani neexistuje, neboť Vesmír a život v něm se prý vyvinuly jen nějak samy.

Vedle těchto nejrozšířenějších lidských omylů – podle jiného prý vhodným uspořádáním materiálních vztahů v lidské společnosti se vyřeší všechny její největší problémy. To vyúsťuje i do násilností a vede k problémům ještě větším!

Nezaměstnanost v rozvinutých zemích, zhoršení přírodního prostředí, globální oteplování, a mnohé jiné palčivé otázky současného světa také patří k tématům této knihy, jejíž text doprovází více než 100 autorových fotografií.