vytvarne-potreby-ao.cz

Věk zdí – Proč dnes všude na světě vyrůstají nové hradby – Marshall Tim

Tento levný výrobek Věk zdí - Proč dnes všude na světě vyrůstají nové hradby - Marshall Tim od odblíbeného výrobce Sevt najdete zde teď právě opravdu výhodně! Akční cena již od 329 Kč.
EAN: 9788087950777
Věk zdí - Proč dnes všude na světě vyrůstají nové hradby - Marshall Tim
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
329

Zdi, hranice a hradby, které oddělují národy a rozdělují společnosti, jsou všude na světě na vzestupu. Za posledních dvacet let jsme postavili tisíce kilometrů plotů a zábran, které přetvořily politickou mapu světa. Nejméně pětašedesát zemí, tedy více než třetina států celého světa, si na svých hranicích vybudovala nějaký druh fyzické zábrany. Polovina veškerých zdí, které vyrostly po druhé světové válce, byla vztyčena až po roce 2000. Nerodí se ovšem jen bariéry fyzické: vznikají (staro)nové sociální, kulturní, ideologické, etnické a náboženské bariéry, donedávna soudržné společnosti a komunity se štěpí. Navzdory sílící globalizaci a internetu se zdá, jako bychom dnes byli rozdělenější než kdykoli předtím. Vstoupili jsme do „věku zdí“.
Autor světového bestselleru V zajetí geografie ve své nové poutavé knize přináší plastický obraz našeho rozděleného světa. Popisuje a analyzuje novodobé zdi a bariéry, které rozdělují současnou Čínu, Spojené stá¬ty americké, Izrael a Palestinu, Blízký východ, indický subkontinent, Afri¬ku, Evropu a Spojené království, přičemž objasňuje historické okolnosti, které ke vzni¬ku těchto zdí vedly.
Porozumět tomu, co nás rozdělovalo a roz¬děluje, je klíčem k pochopení toho, co se v dnešním světě děje a čeho se můžeme nadít v budoucnosti.