vytvarne-potreby-ao.cz

Velká kniha vtipu – Winter-Neprakta Jiří

Zlevněný produkt Velká kniha vtipu - Winter-Neprakta Jiří od známé společnosti Sevt můžete získat na našich stránkách teď téměř zdarma! Právě teď jen za 399 Kč.
EAN: 9788027104475
Velká kniha vtipu - Winter-Neprakta Jiří
Ověřit dostupnost
Značka: Sevt
399

Velká kniha vtipu přináší průřez tvorbou kreslíře, karikaturisty, ilustrátora a humoristy Jiřího Wintera-Neprakty, který se proslavil svým svérázným humorem, a jeho vtipy nechyběly v žádném z čísel populárního Dikobrazu.

Jiří Winter-Neprakta je považován za krále českého humoru. Obliba jeho vtipů je v tom, že dokázal vytěžit z jednoduchého námětu vždycky nějakou absurditu. Kritici dodnes oceňují, že nikdy nekarikoval „prohnilé kapitalisty“, byť za to byl v době normalizace dvojnásobný honorář.

Témata jeho vtipů jdou od historie přes sex, zvířata až po strašidla. Vtipy Jiřího Wintera-Neprakty se staly jedním ze symbolů kresleného humoru (a možná i vtipů jakožto druhu humoru vůbec). Stojí za to si připomenout průřez jeho tvorbou. Takto souborné dílo nebylo dosud nikdy vydáno. Vybrané vtipy určitě potěší všechny milovníky dobrého českého humoru.

SKVĚLÝ ČESKÝ HUMOR I DÁREK pro kamarády, rodiče i prarodiče!